Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

ing. Jiří Jadrníček

Od tohoto pána jsem získal svoje první akrobatické holuby - kotrláky. Má plemenný chov Rakovnického kotrláka černého sedlatého. Lítají mu nad statkem i modří sedlatí. Pan Jadrníček mě varoval, že modrých je málo, že jsou problémy s chovem, ale o to víc se mi tato varianta kotrláka líbila, mám rád výzvy. Tak mi za symbolickou cenu dal jeden pár holubů. To jsem tehdy ani ještě nevěděl, jak se holubi správně  drží v ruce. Tak jsem se to musel hned na místě naučit, a mohl jsem z příjemné návštěvy jet domů.

Takže ještě jednou, pane Jadrníček, děkuji.


 

Luboš Starý

28.listopadu roku  2009 jsem navštívil Luboše Starého,
Zvětšit mapua moc mě mrzí, že jsem sebou neměl fotoaparát. Návštěva to byla velmi krátká, ale viděl jsem u něho velmi pěkné akrobatické holuby různých plemen, a jaká to byla paráda, když je pustil! Holubi pěkně váleli nad holubníkem, nikam daleko se nevzdalovali, jeden kotrmelec za druhým, no to se musí prostě vidět. Mám od tohoto velmi mladého chovatele dvě Takly, turecké národní plemeno. Přesný název těchto majestátných akrobatických holubů je Turecký tleskač Takla. 6.března roku 2010 jsem ho opět navštívil bez fotoaparátu. Zařídil mi odstranění drobné závady na mém autě, a odvezl jsem si od něho dva páry černých sedlatých Rakovnických kotrláků, a jeden pár holubů červených sedlatých Rakovnických kotrláků.

Aby jste aspon něco z chovu holubů tohoto chovatele viděli, tak se můžete podívat do jeho fotoalbumu,  z jara roku 2010 : Opravdu je na co se dívat, Luboši, smekám, prostě SUPER!

 


 

Pan Pave Gryga starší

9.ledna 2011 jsem navštívil v Popovicích u Kroměříže Pana Grygu, zkušeného chovatele holubů. Prohédl jsem si u něj Rakovnické kotrláky, i nějaké polské rejdiče, jejichž jméno jsem si nezapamatoval. Dále tento holubář měl doma v chovu Pávíky, České staváky plamínky, a jeho syn poštovní holuby, s kterými mívá i úspěchy na závodech. Ale děti nejvíce zaujala poštolka, která se u pana Grygy zotavuje ze zranění, a bude opět puštěna do přírody. Určitě je tam ve správných rukou, vždyť pan Gryga je již sokolníkem padesát let.

 

Náhledy fotografií ze složky Můj sloupový holubník

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hans-juergen.rohloff@t-online.de

(Rohloff, 13. 12. 2011 21:36)

Bin auf der Suche nach einigen Zuchtpaaren Rakonitzer Roller Rotgesattelt,Gelbgesattelt und Blaugesattelt.Wer kann helfen?Bin in Lysa anzutreffen 13-15.01.2012.Suche noch ein Zuchtpaar Cesky Rejdic Farbe ???

Re: hans-juergen.rohloff@t-online.de

(Miroslav Matula, 5. 1. 2012 22:18)

Leider habe ich derzeit nicht verkaufen, alle Brutpaare Rakonitzer Roller